Zonnepanelen – Alles wat je wilt weten over zonnepanelen

Er is geen beter moment geweest dan nu om de knoop door te hakken! Zonnepanelen zijn ontzettend rendabel en nu is een mooi moment om in zonnepanelen te investeren. De energieprijs stijgt, zonnepanelen worden efficiënter en je geld steeds minder waard.

Door al deze factoren is de huidige terugverdientijd 5 a 6 jaar bij zonnepanelen en met de stijgende energieprijzen zal dit alleen maar gunstiger worden. Dit staat gelijk aan 15% rente op je spaarrekening, er zijn dus weinig investeringen die een dergelijk rendement behalen

Uiteraard is het wel belangrijk om advies op maat op te vragen voor de beste oplossing bij jou huis. Elk huis is anders en om dus het beste rendement te behalen vereist ieder huis weer een ander systeem. Offertes opvragen is geheel vrijblijvend en kost je dus helemaal niks.

NewPower

Plug & Play Zonnepanelen met stekker.

Steek de stekker in een stopcontact en wek je eigen zonne-energie op.

Coolblue

Alles voor een glimlach!

Bij CoolBlue krijg je snel en vrijblijvend een offerte op maat.

StroomVanDeZon

De beste oplossing!

Voor persoonlijk contact en een kWh garantie klik dan hier!

Wat zijn zonnepanelen en wat heb je eraan?

Eén van de grootste energie voorzieningen op aarde is zonne-energie,

Wanneer de zon op een zonnepaneel schijnt, wordt energie uit het zonlicht geabsorbeerd door de PV-cellen in het paneel. Even kort door de bocht kan je zeggen dat deze energie elektrische ladingen creëert die bewegen als reactie op een intern elektrisch veld in de cel, waardoor elektriciteit gaat stromen.

Deze PV-cellen zijn gevuld met silicium. Silicium is een halfgeleider die ervoor zorgt dat wanneer de zon op de cellen schijnt er elektronen vrijkomen. Doordat deze elektronen vrijkomen krijg je een verschil in lading van de panelen. De ene kant raakt positief geladen en de andere negatief. Het is een natuurlijk verschijnsel dat dit verschil zich dan weer wil uitbalanceren. Dit zorgt er dan ook voor dat er een stroom gaat lopen. Zo leveren deze panelen gelijkstroom aan.

Des te hoger de energie instraling van de zon des te beter je de energie kunt gebruiken. Is het een bewolkte dag of staan de panelen in de schaduw dan gaat dit ten koste van het rendement van de zonnepanelen.

Zo ziet een zonnestroomsysteem eruit, echter zijn er wel een aantal varianten

Meer lezen over hoe zonnepanelen werken en alle componenten die hierbij komen kijken? Lees onderstaande blogs:

Het rendement van zonnepanelen

zonnepanelen kopen
Offerte voor zonnepanelen opvragen?
Vraag vrijblijvend tot wel 4 offertes op en krijg de beste prijs!

Verschillende soorten zonnepanelen

Subsidie & de salderingsregeling?

Offerte opvragen voor zonnepanelen

Gratis checklist

Een van onze partners, StroomVanDeZon heeft naar aanleiding van alle vragen die ze de afgelopen jaren hebben ontvangen de ideale checklist voor zonnepanelen samengesteld. Dit helpt jou de juiste keus te maken!

In deze checklist komen alle punten aan bod waar jij vragen over hebt, maar misschien nog wel belangrijker net even die dingen waar je nog niet over na hebt gedacht. Er zijn een ontelbaar aantal factoren om rekening mee te houden bij de aankoop van zonnepanelen. Een handige checklist helpt je dan de juiste keuze te maken. Vraag nu snel de gratis checklist aan!

Onze laatste blogs over zonnepanelen.

We proberen wekelijks je van nieuwe informatie te voorzien. Momenteel ligt de focus op duurzaamheid binnen Nederland hoog. Dit zorgt voor veel ontwikkelingen in deze industrie en de regelgeving daarvan. In onze blogs houden we je up to date en zoeken we alvast alles uit zodat jij dat niet meer hoeft te doen.

Neem een kijkje in onze blogs en mocht je wat missen laat een reactie achter!